Saç Mezoterapisi Nedir?

Saç Mezoterapisi, saç dökülmelerinin önüne geçilmediği durumlarda tercih edilen yönteme denir. Genetik faktörleri, hormonal sebepleri, stres, yanlış ürünler kullanmak, gebelik sonrası ve mevsim geçişleri dönemlerinde saçlar aşırı dökülerek kelliğe varan sorunlara yol açabilmektedir.

Boya ve ısı işlemlerinden yıpranan saçların uzaması durur ve saç dökülmesinin önüne geçmek oldukça zor hale gelir. Bunun için en sık tercih edilen yöntemlerden birisi de saç mezoterapisi yöntemidir.

Özellikle kadınlar tarafından sıkça tercih edilen saç mezoterapisi ile saçlara ihtiyaç duyduğu multi vitaminler iğne ile saça deriden enjekte edilerek verilir.

Saç dökülmesi tedavisinde en başarılı sonuçlara bu yöntem ile ulaşmak mümkündür. Özellikle yıpranmış, canlılığını kaybetmiş, dökülen ve uzamayan saçlar için mezoterapi en kesin çözümdür. Bu işlem ile bir yandan saç dökülmesi durdurulurken öte yandan saçların dayanıklılığı arttırılır.

Saç Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

Klinik tedavi çeşitleri arasından en çok uygulanan yöntemlerden biri olan saç mezoterapi, uygulanırken öncelikle baş masajı ve saç termoterapisi uygulanır. Bu işlem ile amaç acı hissini engellemektir. Saç önce ozonlaşmış bir buhar kullanılarak yumuşatılır ve mezoterapi işlemi için hazır hale getirilir.

Saç mezoterapisinin işleminde bilgisayar ile kontrol edilen mezoterapi tabancası kullanılır. Bu tabancanın içine saçın ihtiyaç duyduğu vitamin, mineralleri dolaşım arttırıcılar ve lokal anestezi ilaç konulur. Ardından bu tabanca ucundaki iğne ile kafa derisine her yere eşit olacak şekilde ilaç dağılımı yapılır.

Saç Mezoterapisi Kimlere Uygundur?

  • Saçkıran hastalığı varsa,
  • Mevsimsel saç dökülmelerinde,
  • Stres kaynaklı saç dökülmelerinde,
  • Metabolizma ve hormonal kaynaklı saç dökülmelerinde,
  • Doğumdan sonra olan saç dökülmelerinde,
  • Alında oluşan saç dökülmelerinde,
  • Kadın ve erkek tipi saç dökülmelerinde,
  • Sedef hastalığına bağlı olarak gelişen saç dökülmelerinde saç mezoterapisinin kullanımı uygundur.

Saç Mezoterapisi Nasıl Yapılır?

Bu işlemde saç derisinin orta tabakasına ince uçlu iğneler kullanılarak minimal dozlarda enjeksiyon yapılır. Bu sayede saçlar birkaç seans sonunda canlı, hacimli ve sağlıklı görüntünse kavuşur. Saç mezoterapi için öncelikle solüsyon hazırlanır. Bu solüsyon içeriği kişinin saçlarının ihtiyacına göre belirlenir.

Bunun için öncesinde saç analizleri ve çeşitli testler yapılarak kişinin saç tipi, eksiklikler belirlenir. Buna uygun olarak çeşitli multi vitaminleri, mineralleri kullanılarak solüsyon hazırlanır.

Mezoterapi işlemi ile deri altına bu solüsyon enjekte edilir. Bu sayede o bölgede uyarılma gerçekleşir ve kan dolaşımı artar. İşlem sırasında kullanılan solüsyon direkt olarak saç köküne gittiği için daha hızlı ve verimli sonuçlar alınır.

Saç Mezoterapisi Kaç Seans Uygulanıyor?

İşlem 10-22 gün ara verilerek 4-6 seans arasında ihtiyaca göre uygulanır. Seans başına uygulanan saç mezoterapi işleminde her seans 40 dakika sürmektedir.

Saç Mezoterapisi Nasıl Etkileşir?

Mezoterapi ile direkt saç köklerine ihtiyaç duyulan içerikler verilir. Mezoterapi işlemi ilk uygulandığı seanstan itibaren etkilerini göstermeye başlar. Tam olarak etkisini göstermesi kişinin saç kalitesine ve saç yoğunluğa bağlı olarak değişkelik göstermektedir. Genel olarak saç mezoterapi işleminin sonuçları 3. ve 4.seans sonrasında net olarak görülür.

Saç Mezoterapisinin Öncesi İçin Hazırlıklar

  • İşlemden 2 hafta kadar önce alkol, sigara kullanımının bırakılması önemlidir. Bu tür zararlı maddeler alınacak olumlu etkiyi azaltır.
  • İşlemden 2 hata önce kan sulandırıcı ilaçları, kafein ve türevleri bırakılmalıdır.
  • Saç mezoterapi işleminden saç, jöle, krem ve sprey gibi hiçbir ürün sürülmemelidir. İşlem öncesinde saçların yağsız ve temiz olması yeterlidir.
  • İşlem uzun sürebileceği için tok karınla gelmek tavsiye edilir.
  • İşlemden önce hastanın kronik hastalığı, düzenli kullandığı ilaçlar varsa mutlaka hekimle paylaşmalıdır.

Mezoterapi Sonrası Yapılmaması Gerekenler

  • İşlemden 3 gün geçtikten sonra saçlar yıkanmalıdır.
  • Saça sarılan bandaj hekim yardımı ile açılmalıdır.
  • İşlemden sonra saç boyanmamalı, saç kremleri kullanılmamalıdır. Güneşe çıkarken mutlaka pamuklu bir şapka ile saçlar korunmalıdır.
  • Saç mezoterapi işleminden sonra saçlara fön makinesi, saç maşası gibi ısı etkili ürünler 2-3 hafta boyunca kullanılmamalıdır. Saçları kuruturken havlu ile nazikçe kurutulmalıdır.
  • İşlemden sonra 10 gün kadar sauna, havuz gibi alanlara gidilmemelidir.
  • İşlem yapılan bölge tamamen iyileşene kadar bölgeye masaj yapılmamalıdır.
  • Mezoterapi sonrasında kafa derisinde kaşınma durumunda kaşınmamalıdır. Kaşınırsa enfeksiyon oluşma riski vardır. Hekimin tavsiyelerine uymak gereklidir.

Saç Mezoterapisi Uygulamasının Özellikleri

Saçlarının dökülmesinden ve uzamamasından muzdarip olan kişiler için saç mezoterapi oldukça faydalı bir yöntemdir. İşlem sonrasında saçlar kalınlaşır, daha hızlı uzar. Saç dökülmesi sorunu ortadan kalkar. Saç mezoterapi işleminden sonra saçlara iyi bakmak işlemin kalıcılığını uzun süre korur.

Mezoterapinin Avantajları Nelerdir?

  • Pratik ve konforlu bir uygulamadır.
  • Saçların sıklığı artar.
  • Saç mezoterapi ile daha canlı, hacimli ve parlak görünen saçlara kavuşursunuz.
  • Tembel saç kökleri de mezoterapi ile uyarılarak saç oluşumu aktifleşir.
  • Saçlara işlem sonrasında koparak dökülmelere karşı daha dayanıklı hale gelir.
  • Mezoterapi işleminde yan etki oluşma riski azdır.
  • İşlem ile direkt olarak saç köküne etki edildiği için ilk seanstan itibaren saç dökülmesi durur.

Mezoretapinin Dezavantajları Nelerdir?

  • İşlem sonrasında deride kızarıklık tahriş oluşabilir. Ancak bunlar geçicidir.
  • Diğer yöntemlere göre daha maliyetli bir işlemdir.
  • Her cilt delinmesinde olduğu gibi saç mezoterapi işleminde de bir miktar acı hissi oluşmaktadır.

İşlem Sırasında Ağrı Oluyor mu?

İşlem esnasında bir miktar ağrı hissi oluşturmaktadır. Saç mezoterapi işleminde solüsyon içinde bir miktar lokal anestezi kullanılır. Bu sayede ağrı hissi hafifler.

Tedavi Kaç Seans Sürer?

Saçların yoğunluğuna ve kişiye göre değişmekle birlikte genelde 4-6 seans arasında sürmektedir. Her seans arasında 10-22 gün geçmesi gereklidir. Bunun sebebi kafa derisinin tahriş olması ve bu süreçte kendini toparlamasıdır.

Mezoterapiye Karar Vermeli miyim?

Eğer saçarlınız için başka çare kalmadıysa saç mezoterapi uygulamasını düşünebilirsiniz. Ancak karar verirken acı eşiğinizi, işlem sonrasında oluşabilecek komplikasyonları ve her aşamayı düşünmelisiniz.

Bunun için işlem öncesinde hekiminizle detaylı fikir alışverişi yapmak gereklidir. Eğer hamile iseniz saç mezoterapi işlemi uygun değildir. Sara gibi ciddi hastalıkları olanlar için de mezoterapi uygun bir tedavi yöntemi değildir.

Saç Mezoterapisinin Saçlara Etkisi Nedir?

Saç kaybı yaşan kişilerde sıkça kullanılan saç mezoterapisinin yöntemi saçları derinden besler, gürleştirir. Kısa süre içinde daha sağlıklı, parlak ve dolgun saçlara sahip olmanıza imkân verir. Boya ve çeşitli kimyasallardan yıpranmış, dökülen ve toparlanmayan saçlar için en etkili yöntem saç mezoterapi işlemidir.

Mezoterapi Ağrılı Bir Tedavi Midir?

Evet. İşlem esnasında ve sonrasında bir miktar acı hissi olur. Bu acı hissi herkesin acı eşiğine bağlı olarak değişir. İşlem yaptırmadan önce saçınızın küçük bir bölgesinde deneme yaparak saç mezoterapisine karar vermek daha uygundur.

Saç Mezoterapisi Fiyatları 2024

İşlem için seçilen klinik, hekimin tecrübesi, kullanılan solüsyon içeriği, işlemde yapılan enjektör değişimleri gibi birçok faktöre bağlı olarak saç mezoterapisi fiyatları değişkenlik göstermektedir. Saç mezoterapisi fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.