Burun Dolgusu Nedir?
Burun Dolgusu, cerrahi işlem gerekmeden yapılan burun estetiği işlemine denir. Yaş, genetik faktörler, güneş ve yer çekimi etkisi ile zamanla ciltte sarkmalar ve kırışıklıklar, doku kayıpları oluşur. Bu kayıpları ameliyatsız şekilde yerine koymak için dolgu işlemleri kullanılır.
Burun bölgesi de yüze bakıldığında ilk göze çarpan ve kişinin imajını etkileyen en önemi organlardan biridir. Bu nedenle burnun büyük, küçük, dik olması gibi faktörler kişinin özgüvenini ciddi anlamda etkiler.
Burundaki çökmeleri ve asimetrik bozuklukları düzeltmek için bıçak altına atmak istemeyen kişiler burun dolgusu yöntemini tercih edebilir. Bu yöntem ile burundaki çökükleri, boşlukları, kontur eksiklikleri giderilebilir.
Cerrahi işlem olmadan ve kişilerin normal hayatını olumsuz etkilemeden yapılan bu işlem estetik bir buruna sahip olmak isteyenler için ideal çözümdür. Burun dolgusu işlemi kişileri estetik kaygısını karşılayan en kolay uygulamalardan birisidir. Burun dolgusu işlemi 18 yaşını doldurmuş olan her kadın ve erkek hasta için uygulanabilir.
Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?
İşlem öncesinde hasta ile hekim arasında çeşitli fikir alışverişi ve bilgilendirmeler yapılır. Hastanın talepleri ve şikâyetleri dinlenir ve buna uygun bir tedavi için plan yapılır. İşlem ile hastanın yüz şekline en uygun ve doğal bir dolgu işlemi amaçlanır.
Sonrasında hastanın dijital fotoğrafı çekilerek burnu üzerinde meydana gelecek değişimler hasta ile birlikte istişare edilir. Dolgu işlemi steril hastane veya kliniklerde uzman hekimler tarafında yapılmalıdır.
Öncelikle burun bölgesi dezenfekte edilerek işleme başlanır. İşlem öncesinde burun bölgesinde lokal anestezi veya anestezi krem uygulanır. Anestezi ile burun bölgesi 20-30 dakika içinde uyuşur. Hasta işlem sırasında hiçbir acı hissetmez.
Ardından hyaluronik asit içeren çok küçük iğneler kullanılarak burnun ihtiyacı olan bölgelere dolgu işlemi yapılır. Burun dolgusuyla burunda rahatsızlık veren kemer bölgesi kemerin her iki tarafına dolgu yapılarak yok edilebilir. Aynı şekilde burnunda eğrilikler olan kişilere dolgu yapılarak bu asimetrik görüntü tamamen giderilebilir.
Burun Dolgusu Neleri Yok Eder?
Burundaki kemerli yapının yok edilmesini sağlar. Burun dolgusuyla özellikle yan profilden bakınca belli olan kemerli görüntü yok edilir veya kamufle edilir. Bunun için burnun üst ve alt kısmına belli oranlarda dolgu yapılır.
Burun ucu kalkar; burun ucuna yapılan minik bir dolgu ile burun daha kalkık ve daha estetik durmaktadır.
Burundaki çökmelerin giderilmesini sağlar; burun dolgusuyla burundaki çökme ve doku kayıpları giderilir.
Burundaki eğrilikleri yok eder; dolgu ile kolay bir şekilde eğrilikler kamufle edilir.
Geçirilen ameliyatlardan kalan bozuklukların giderilmesi; hasta önceden ameliyat geçirdiyse ve burunda çeşitli şekilde bozuklukları oluştuysa bunlar burun dolgusuyla düzelebilir.
Burun Dolgusunun Avantajları Nelerdir?
- Burnundan memnun olmayan kişilerin ameliyat geçirmeden ve ağrısız şekilde istediği burun görüntüsüne kavuşmasını sağlar.
- Burnundaki kemer görüntüsünü yok etmede, eğrilikleri gidermede, ince burunların orantısını sağlamada kullanılan burun dolgusuyla cerrahi işlem olmadan çok kısa sürede burunda istenilen etki yakalanır.
- Önceden burun estetiği yaptıran fakat istediği sonuca ulaşamayan kişilerin burnunda istenilen görüntüyü vermede etkilidir.
- Burun dolgusunu yaptırdıktan sonra beğenilmediğinde geri dönüşü olan bir işlemdir. Sonuçtan memnun kalınmadığında dolgular eritilebilir. Bu da hastayı psikolojik olarak rahatlatır güven veren bir özelliktir.
- Burunda istenmeyen kemer, eğrilik gibi sorunları kolayca kamufle eder.
- İşlem sonrasında kişi, aynı gün normal ve iş hayatına devam edebilir. İyileşme süresi yoktur.
- Burun dolgusuyla solunum sıkıntıları gibi sağlık sorunlarının önüne cerrahi işlem yapılmadan geçilebilir.
- İnce ve orantısız burna sahip kişilerde estetik kaygı burun dolgusuyla kolaca giderilebilir.
- Burun kanatları geniş olan kişilerde dolgu uygulanarak bir miktar küçülme sağlanabilir.
- Dolgu işleminde kullanılan dolgu maddesi vücutta zaten üretilen ve cilt ile uyumlu bir maddedir. Bu nedenle ciltte alerjik reaksiyonlara sebep olmaz.
- Dolgu işlemi ameliyatla yapılan burun estetiği işlemine göre çok daha az maliyetli bir işlemdir.
- İşlem esnasında kesi açılmaz, iz kalmaz. Bu nedenle hasta psikolojik olarak kendini rahat hisseder.
Burun Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürer?
İşlem ömür boyu kalıcı değildir. Kişiye göre ve kullanılan dolgu malzemesine göre etki süreci değişmekle birlikte genel olarak burun dolgusunun kalıcılık süresi 8-18 ay arasında olmaktadır. Bu süreden sonra yapılan dolgular hyaluronik asit içerdiği için vücut tarafından emilmektedir.
Emilen dolguların vücuda hiçbir zararı yoktur. Hyaluronik asit vücudun kendisinin de ürettiği bir madde olduğu için vücuda zarar vermez. Dolgu işlemi etkisi geçtikten sonra hekim onaylarsa tekrar yenilenebilir.
Burun Dolgusunu Kimler Yapmalı?
Burnunda küçük estetik değişim isteyen, burun yapısında işlevsel ve estetik açıdan çok büyük sorunlar olmayan kişiler, nefes almakta aşırı güçlük çekmeyen kişiler, cerrahi müdahale olmaktan çekinen kişiler dolgu işlemi yaptırabilir. Genel sağlık durumu iyi olan yetişkinler burun dolgusunu yaptırabilir.
Burun dolgusunun işlemi için 18 yaşına kadar beklemek gereklidir. Çünkü burun şekli 18 yaşına dek iyice oturmaktadır. Hamile ve emziren anneler burun dolgusunun işlemlerini ertelemelidir. Bunlarla birlikte burnunda büyük değişimlere ihtiyaç olan ve ömür boyu kalıcı sonuç isteyen kişilerin burun estetiği olması daha sağlıklı sonuçlar verecektir.
Burun Dolgusu Kalıcı Mıdır?
Hayır. Dolgu işleminin kalıcılığı 8-18 ay arasında sürmektedir.
Burun Dolgusu İşlemi Ne Kadar Sürer?
İşlem anestezi süresi ile birlikte toplam 30-40 dakika arasında sürmektedir.
Burun Dolgusu ile Ameliyatsız Burun Estetiği Mümkün Mü?
Evet. Ameliyat olmadan burun dolgusuyla daha iyi bir burun profili kazanmak ve burundaki şekil bozuklularını gidermek mümkündür. Burundaki sorun veya istenen şekle göre hekim tarafından ihtiyaç olan yerlere dolgu enjekte edilir. Bu sayede ameliyatsız ve acısız bir şekilde istenen burun görüntüsüne kolayca ulaşmak mümkündür.
Burun Ucu Dolgusu Sonrası Kaşınırsa Ne Olur?
Burun ucuna yapılan dolgu sonrası kaşınması normaldir. Ancak 24 saat boyunca kesinlikle dokunulmamalı ve kaşınmamalıdır.
Burun Ucu Dolgusu Sonrası Ne Zaman Duş Alınır?
İşlem sonrasında ilk gün geçtikten sonra ılık duş alabilirsiniz. Ancak sıcak duş almak için işlemden sonra 3-4 gün geçmesi gereklidir.
Burun Ucu Dolgusu Sonrası Spor Yapabilir Miyim?
İşlem sonrasında ilk 24 saat çok önemlidir. Bu süre içinde burun bölgesine hassas davranmak ve yorucu, terletici fiziksel aktivitelerden kaçınmak gereklidir. Burun ucu dolgusu sonrasında 24 saat geçtikten sonra hafif tempolu yürüyüşler yapabilirsiniz.
Burun Ucu Dolgusu Sonrası Kullanmamam Gereken İlaçlar Nelerdir?
İşlem sonrasında hekimin reçete ettiği ilaçları düzenli şekilde kullanmalısınız. Bu sayede hafif ağrılar varsa da giderilecektir. Burun dolgusunun sürecinde hekimin vermediği hiçbir ilacı kullanmamak gereklidir. Özellikle kan sulandırıcı ilaçlar, aspirin ve çeşitli gıda takviyelerini kullanmamak gereklidir.
Burun Dolgusu Fiyatları 2024
İşlem için seçilen klinik, bulunduğu şehir, hekimin tecrübesi ve başarı oranı, kullanılan dolgu malzemesinin miktarı ve kalitesi gibi çeşitli faktörler burun dolgusu fiyatlarını etkileyip değiştirmektedir. Burun dolgusu fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.