Boyun Germe Nedir?
Boyun germe, boyun bölgesindeki sarkma, kırışıklık ve gevşemenin düzeltilmesi amacıyla yapılmaktadır. Çene altında gıdı bölgesini içerisine alan tüm boyun derisi ile birlikte deri altındaki yağ ve kas dokularının gerdirilmesidir.
Fazla dokuların çıkarıldığı cerrahi bir işlemdir. Ameliyat tek başına yapılabilir. Bununla birlikte ihtiyaç halinde yüze yağ enjeksiyonu, blefaroplasti, yüz germe ve dolgu uygulamalarıyla aynı periyotta kombine edilebilmektedir.
Boyun Germe Nasıl Yapılır?
İşlem, genel anestezi altında ortalama 3-5 saat aralığında yapılmaktadır. Boyun germe operasyonu kulak önünden başlayan kesilerle yapılmaktadır. Kulak memesinin altından kulak arkasına kıvrılır. Oradan da saçlı derinin içine doğru ilerleyerek ya da çene altına kesilerle yapılır.
Burada cilt altında bulunan ve kas dokusu üstündeki gevşek – ağsı yapılar ve kas dokusuna müdahale edilir. Cilt gerginleştirilir; gerdirilerek fazlalıklar çıkarılır. Yeniden şekillendirilir.
Boyun Germe Öncesi Nelere Dikkat Edilmektedir?
Güvenilir bir klinikte sağlık kontrolüne girmelisiniz öncelikle. Germe ameliyatı için herhangi bir sağlık sorununun mevcut olmadığı saptanmalıdır.
İşlemden 10 gün öncesine kadar aspirin ve aspirin bazlı ilaç alımını kesmelisiniz. Tüm alternatif tıp ilaçlarını ve bitkisel çay içimini terk etmelisiniz. Aynı şekilde ameliyattan sonra da ortalama 3 hafta kadar bu konulara dikkat etmelisiniz.
İyileşmenin çabuk ve düzgün gerçekleşmesi açısından ameliyattan 2 hafta önce sigara kullanımını bırakın. Ameliyattan en az 4 hafta sonrasına kadar da yeniden başlamayın. Ameliyattan en az 8 saat öncesinden tüm yiyecek ya da içecek tüketimini sonlandırın.
Boyun Germe Sonrası Bilinmesi Gerekenler
- Ameliyattan 1 gün sonra kulak arkasından dren alınır. Ameliyat sonrası buz uygulaması yapmak iyileşme sürecini hızlandırır.
- İşlem sonrası 2. günü taburcu olabilirsiniz.
- 1 hafta sonrasında yüz ve göz kapaklarındaki dikişler alınmaktadır.
- günde ise saç içindeki metal dikişler alınır.
- İşlemden 2 gün sonra banyo yapabilirsiniz.
- Yüzünüzde yaklaşık birkaç hafta içinde düzelen bir hissizlik yaşayabilirsiniz.
- Makyaj yaparken ve saçlarınızı tararken kibar olmalısınız.
- İki hafta seks yapmaktan ya da ağır ev işleri gibi ağır egzersizlerden kaçınmalısınız.
- Birkaç ay için alkol, buhar banyosu ve sauna gibi etkinliklerden uzak durun.
- Güneş koruyucu kremleri, 6 aya dek düzenli olarak kullanmanız gerekiyor.
- Şişlik ve morluklarınız 3 haftada ortadan kalkar.
- Ortalama 2. haftada işe dönüş yapabilirsiniz.
Boyun Germe Yaptırma Nedenleri Nelerdir?
Boyun estetiğinin bozulmasının sebepleri;
- Boyun derisinin gevşemesi ve sarkması,
- Boyun deri altı yağ yastıklarında büyüme,
- Boyundaki platysma kasının gevşemesi ve sarkması,
- Küçük çene iskeleti,
- Boyun kas altı yağ yastıklarında büyüme,
- Sarkık hyoid kemik yapısı,
- Büyümüş ve sarkmış tükrük bezleri sayılabilir.
Boyun Germe İçin Kimler Uygundur?
Boyun bölgesindeki yaşlanma, kişiyi olduğu yaştan daha ileride gösterebilir. İşlem bu bireyler için uygundur. Genellikle 40 yaş ve üstü yetişkinler için uygundur. Boyun estetiği olmak isteyen kişilerin sağlıklı, gerçekçi beklentilere sahip ve sigara kullanmayan bireyler olması gerekir.
Yüz germe düşünen aynı zamanda boyun kırışıklıkları, boyun sarkması ve gıdı problemi olan hastalar yüz gere ameliyatı sırasında boyun germenin ameliyatını yaptırabilirler. Aksi takdirde genç bir yüz ve yaşlı bir boyun tablosu ortaya çıkar.
Boyun Germe Operasyonuna Nasıl Hazırlanılır?
Germe operasyonuna hazırlık için göz önünde bulundurmanız gerekenler:
- Operasyondan ortalama 2 saat öncesinde merkezde olmalısınız.
- Operasyondan minimum 6 saat önce bir şey yememelisiniz.
- Operasyon gününde hastaneye gelirken saç jölesi kullanmayın.
- Rahat kıyafetler tercih edin.
- Takı takmayın.
- Sigara tüketiyorsanız sigarayı operasyondan önce ve sonra kullanmayın.
- Aspirin ve buna benzer kan sulandırıcı ilaçları kullanmayın.
- Sürekli kullanmanız gereken ilaçlar varsa hekiminize söylemeden kesmeyin
Boyun Germede Ameliyat Sonrası Süreç Nasıl İşler?
Ameliyat sonrası operasyonun gerçekleştiği bölgelere bandaj uygulaması yapılır. Bandaj bir hafta kadar hastanın üzerinde kalmalıdır. Operasyon sonrasında hastanın boyun bölgesinde şişme ya da morarma ve hafif ağrı hissi olabilir. Ama bunlar dinlendikçe geçer.
Görülen morarmalar hastanın cilt tipine bağlı olarak iyileşir. Hastalar yaklaşık 6 ay gibi bir süreçte istedikleri formu elde edebilirler.
Boyun Germede Yüz Germe Tekniği Nedir?
Yüz germe yoluyla yapılan boyun cerrahi müdahalesi, boyun estetiğinin en sık gerçekleştirilen işlemidir. Bu ameliyat yüz germe ameliyatı ile aynı zamanda yapılmkatadır. Yüz germe ameliyatının kulak önü ve arkasındaki kesileri kullanılır ve yandan orta hatta doğru boyuna ulaşılır.
Boyun derisi, platysma kasından ayrıştırılmaktadır. Platysma kasında görülen gevşeklikler korse tekniği olarak adlandırdığımız dikiş teknikleri ile sıkılaştırılır. İşlem sonrası, boyun derisi yana doğru gerilir. Deri fazlası kulak arkasından atılır.
Boyun Germede Çene Altı Tekniği Nedir?
Bu teknikte çene altından 3-4 cm’lik bir kesi yapılmaktadır. Bu kesi yardımıyla çene altındaki derialtı ve kas altı yağ dokusu eksiltilebilir. Böylelikle platysma kası deriden ayrılır. Platysma kası, dikiş tekniği ile şekillendirilir.
İşlem sonrası boyun derisi, yeni boyun konturuna adapte olur. Bu teknik genç hastalar özellikle genç erkekler için uygundur. İleri yaş grubundaki hastalarda, deri gevşek ve sarkık olduğu için bu teknik uygun değildir.
Germe İşleminde Kriterler Nelerdir?
Germe işleminde kişinin yaşı çok önemli. Hastanın yaşı gençse, boyundaki yağlardan kurtulmak adına yağ alma yöntemi kullanılır. Boyun derisi diğer dokulardan çok daha incedir. Bu yüzden dikkatli yapılması gerekir. Kadınların boyun dokusu, erkeklerinkine kıyasla daha incedir.
Boyun Germede İşlem Tekniği Nasıl Belirlenir?
Germe için işlemin tekniği, hastanın durumuna göre belirlenir. Gıdı bölgesinde sarkma ve kötü görünüme kilo fazlalığı neden oluyor ise yağ alma işlemi tavsiye edilir.
Eğer sarkmaya kaslar ve fazla yağlar neden oluyor ise bu durumda yağları almak ve kasları toplamak gerekir. Çene altından kesi yapılır. Yağların alınması sağlanır. Gevşemiş kaslar orta hatta toplanır.
Sarkmada kaslar, yağlar ve deri etki ederse bu durumda ise deri fazlalıkları çıkarılır. Gerdirilmesi yöntemi uygulanması gerekmektedir.
Boyun Ameliyatında Riskler Nelerdir?
Kanama, risklerin başında gelmektedir. Seyrek karşılaşılan bir yan etki olduğunu söyleyebiliriz. Eğer işlem sırasında kanama problemi ile karşılaşırsanız, acil drenaj tedavisi yapılmalıdır. Bunun yanı sıra kan transfüzyonu gerçekleştirilebilir.
Kanama riskinin olmaması adına germe operasyonundan 10 gün öncesinde aspirin kullanımını bırakın. Tıbbi anlamda kontrol altında olmayan hipertansiyon kanamaya sebep olabilir. Deri altında kanama olması ise işlemin iyileşme sürecini geciktirir.
Operasyon sonrasında enfeksiyon çok sık gözlenmez. Enfeksiyon kaparsanız eğer cerrahınızla görüşerek müdahale edilmesini sağlamalısınız. Çok fazla sigara tüketiyorsanız ve aynı zamanda ameliyat öncesinde sigarayı bir süre bırakmadıysanız belirgin izler kalabilir.
Boyun Germe Teknikleri Nelerdir?
Ameliyat olmak istemiyorsanız, sadece gıdı bölgenizdeki yağ birikiminden rahatsız oluyorsanız liposuction tekniğini alternatif olarak düşünmelisiniz. Kas nedeniyle oluşan kırışıklıklar için botulinum toksin tekniği uygulanır. Ameliyatsız yöntemlerden biri ise ip asılarak uygulanan germe işlemidir.
Boyun Germe Fiyatları 2024
İlk defa estetik operasyon yaptıracaksanız fiyat haricinde doktor ve klinik seçimine de odaklanmanız gerekir. Güvenilir boyun germe ameliyatı için işlem öncesinde iyi bir araştırma yapmalısınız. Boyun germe fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.