Alın Germe Nedir?

Alın Germe, gözlerin yukarısındaki alanda kırışıklıklara sebep olan kaslar ve dokuları değiştirerek düzelten bu yönteme denir.Yatay kırışıklıklar, kaş düşmesi ya da kaşlar arasında bulunan dikey kaş çatma çizgileri zamanla ortaya çıkan yaşlanmanın en erken belirtileridir. Bunlar kızgın, yorgun veya üzgün bir ifade verir kişiye.

Kaş çevresindeki deri alın yahut şakak bölgelerinin yaşlanma, derinin elastikiyetini kaybetmesine neden olur ve bu noktada kişi alın germe operasyonuna başvurabilir.

Çoğunlukla kaşları kaldırmak ya da yaşlanmayla oluşan kırışıklıkların tedavisini sağlamak, ortadan kaldırmak için uygulanan alın germe ameliyatı, yüzle ilgili diğer ameliyat yöntemleri ile birleştirilebilir.

Böylece daha uyumlu bir görüntü oluşturmak için yapılmaktadır. Kaş kaldırma işlemi, kişinin durumuna bağlı olarak farklı metotlarla uygulanabilmektedir. Bu metotlar arasındaki fark ise yapılan kesi yerleridir.Gözlerin yukarısındaki alanda kırışıklıklara sebep olan kaslar ve dokuları değiştirerek düzelten bu yönteme alın germe denir.

Alın Germe Estetiği

Alında oluşan çizgileri pürüzsüzleştirmek ve böylelikle alın bölgesini daha genç göstermeyi amaçlayan estetik uygulamalara germe estetiği denir. Alın bölgesi, en fazla mimik yaptığımız yerlerdendir.

Kaşları yukarı kaldırmak, devamlı şekilde kaşları çatmak, güneşe çok fazla maruz kalmak gibi faktörler, alında kırışıklık oluşmasına sebep olur.

Germe estetiğine 35 yaş üstü kişilerden daha. Deri altında kolajen zamanla azalır ve kas dokuları sıkılığını yitirir. Alındaki çizgiler böylece derinleşir. Alın aşağı doğru sarkmaya başlar. Alın germe işlemi, bu kasları onararak daha düz ve doğal bir cilt görünümü hedefliyor.

Alın bölgesindeki mimik çizgileri zamanla derinleşir. Bunun sonucunda, dikey veya yatay çizgiler meydana gelir. Bu görünüm özellikle kadınlarda yorgun, yaşlı, solgun bir görünüme sebebiyet verir.

İki kaşınızın arasında aşağıya doğru uzanan dikey bir çizgi ya da iki çizgi oluşabilir. Alnınızda düzelmeyen derin yatay çizgiler ortaya çıkabilir. Bu durumlar varsa germe estetiğinin zamanı gelmiş demektir.

Alın Germe Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

Bu işlem, genellikle 40 yaşın üstünde, cilt sağlık problemi olmayan kadın ve erkek hastalara uygulanmaktadır. Germe operasyonu ile alındaki çizgiler iyileştirilir. Göz üzerine doğru sarkmış olan kaşlar kaldırılır. Böylece kaşların olması gereken yere getirilmesi sağlanmış olur.

Kişiye diri bir bakış kandırır işlem. Bununla birlikte gözlerin yanındaki çizgilerin bir bölümü bir ölçüde gider. Fazla miktarda sarkıklık varsa şayet deri çıkarılması gerekebilir. Klasik alın germe yöntemi uygulanır bu tarz durumlarda.

Klasik alın germenin yönteminde, saç çizgisinin 4-5 cm. gerisinde taç şeklinde bir iz kalır. Ama bu iz saçlı deri içinde gizlendiği için görünmez. Saçlı deride geçici bir his kaybı olabilir.

Kaşları normal yerine kaldırmak için uygulanan kaş asma ameliyatı ise germe ameliyatı ile birlikte yapılabilir. Yani ek bir kaş asma ameliyatına gerek yok. İşlem için şakak bölgesinden girilir ve kaşların asılması sağlanır. Buna karşın alın gerilmesi çoğunlukla tercih edilmez.

Alın Germenin İşleminden Önce Hazırlık Nasıl Yapılır?

Operasyondan önce hasta, plastik cerrah tarafından kapsamlı bir inceleme ile muayene edilir. Kişinin saçlı derisi, cilt ve aynı zamanda yüz yapısı kontrol edilir. Ek olarak hastanın tıbbi geçmişi dikkate alınmak zorundadır.

Kişi, germe estetiği riskleri ile birlikte yaşanabilecek sağlık sorunları karşısında bilgilendirilir. Germe ameliyatı kararı bu şekilde alınır. İşlemde anestezi türü ve diğer teknikler uzman cerrah kontrolündedir.

Ameliyat öncesi, ilaç kullanımları sonlandırılmalıdır. Operasyondan önceki gece itibariyle herhangi bir gıda tüketimi yapmamalısınız. Bununla birlikte saçlarınızı yıkanmalısınız. Ilık bir duş almalısınız. Bununla birlikte aşağıdaki durumlara dikkat etmelisiniz:

  • İşlemden 10 gün öncesinde sigara ve alkol tüketimini durdurun.
  • Ameliyattan 1 hafta önce bitkisel çay veya ilaç tüketimini kesinlikle bırakın.
  • Kan sulandırıcı ilaçları, işlemden 1 hafta önce bırakın.
  • Ameliyat günü takı takmayın, oje sürmeyin ve makyaj yapmayın.

Germe İşleminden Sonra Süreç Nasıl İşler?

Ameliyat sonrası alında ya da gözlerin çevresinde genel bir şişlik ve morarma görebilirsiniz. Ama erken dönem çoğunlukla rahat geçer. Alın germesi sonrası kişide 2 hafta süre ile kendiliğinden geçmesi beklene gerginlik ya da uyuşukluk hissi olabilir.

Hasta, saçlarını yıkayabilir ve pansumanları 3-4 günden sonra açık bırakılır. Dikişler, 7- 8 gün sonra doktor tarafından alınır. İşlem sonrasından birkaç gün geçtikten sonra makyaj yapabilirsiniz. Ortalama 10 gün sonra işinize dönmeniz mümkün.

Bu süreçte güneşten aynı zamanda ağır egzersizlerden kaçının. Dış darbelerden korunun. Yeni verilen şekil, yerçekiminden etkilenir. Yapılan işlem, kişinin yapısına bağlı olarak 8-10 yıl ya da ömür boyu dayanır.

Alın Germesi İşlemiyle Nasıl Sonuçlar Alabilirim?

Hastanın yüzündeki diğer sarkık bölgelere aynı zamanda kırışıklıklara müdahale edilebilmektedir. Böylece daha etkili sonuçlar alınır. Kişinin kaşlarında düşüklük varsa eğer alın germe ameliyatı kapsamında bunlar kaldırılabilmektedir.

Şayet üst göz kapağında sarkma problemi ya da gözlerin altında torbalanma oluştuysa alınınız için yapılan germe sırasında göz çevresi ameliyatı da tercih edilebilir.

Alın Germenin İşlemi Ağrılı Mıdır?

Alın bölgesinde cerrahi bir operasyon uygulanacağı için işlemden sonra alında hafif düzeyde ağrılar yaşayabilirsiniz. Bu ağrılardan doktorunuzun vereceği ağrı kesiciler sayesinde 2-3 gün arasında kurtulabilirsiniz. Alın germesi ameliyatında lokal anestezi veya genel anestezi uygulanır. Bu sayede operasyon sırasında bir ağrı hissetmezsiniz.

Alın Germenin Sonrasında Bandaj Uygulanır Mı?

Dokuların iyileşmesinde oluşacak ödemi azaltmak adına yüze ve başa sargı uygulanmaktadır. Ameliyattan sonraki gün, sargı elastik bandajla değiştirilmektedir. Birkaç gün hastanın bunu kullanması gerekir. Sonraki hafta ise sadece geceleri bu bandajları kullanmak yeterlidir.

Alın Germenin İşlemi Hangi Tekniklerle Yapılır?

Alın germesi tekniklerinin seçiminde en önemli belirleyici, saç çizginizin pozisyonudur. Saç çizgisi, yani saçlı deriniz ile saçsız alın derinizin birleştiği kısım, eğer çok önde ise kesilerin saçın içerisine yerleştirilmesi daha iyi bir tercihtir.

Bicoronal kesi kullanılır. Alnın tümü, saç içerisinden gerildiği bir yöntemle tedavi edilir. Bununla beraber, saçlı deri içerisindeki 3 veya 5 noktadan girilerek alnın gerildiği kapalı yöntemle tedavi edilebilir.

Ameliyatsız bir süreç istiyorsanız eğer alternatif yöntemler tercih edebilirsiniz. Ulthera ya da fraksiyonel lazer uygulamaları ile alın bölgesinde pratik aynı zamanda etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Alın Germenin İşleminden Ne Kadar Sonra Normal Hayata Dönebilirim?

Ameliyat sonrası uygulanan tekniğe göre değişir bu süreç. Bununla beraber işe dönüş, 1-3 hafta civarındadır. Ağrı kesici ile rahatlıkla kontrol altına alınabilir ve hafif bir ağrı olabilir. 1 ay kadar ağır egzersizlerden uzak durun. Dikişler ise kullanılan tekniğe bağlı olarak 1-2 hafta civarında alınır.

Alın Germesi Estetiğinde Ağrı Olur Mu?

Ameliyat çoğunlukla hastanın aynı gün taburcu olacağı biçimdedir. Ancak doktor hastayı bir gece hastanede gözetim altında tutmak isteyebilir. Operasyon sedasyon altında gerçekleştirilecekse eğer teknik temelde ağrısız da olsa, hasta hafif bir rahatsızlık hissedebilir.

Alın Germesi Kalıcı Mıdır Yoksa Tekrarlanabilir Mi?

Ameliyat sonrası sonuçlar; hastanın yapısına, yaşama tarzına göre farklılık gösterir. Elde edilecek sonuçlar bazı hastalarda, 5-10 yıl bazılarındaysa ömür boyu devam eder.

Alın Germe Fiyatları 2024

Yapılacak olan alın germe işleminin tekniğine, çeşidine ve beraberinde ek bir uygulama yapılıp yapılmayacağına fiyatlar değişim gösterir. Alın germe fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.