Alın Dolgusu Nedir?
Alın Dolgusu, zamanla alın bölgesinde gelişen derin çizgileri iyileştirmek ve alnı şekillendirmek amacıyla yapılan işlemlere denir. Bu işlem ile alın bölgesine çıkık ve oval bir görüntü vermek amaçlanır. Zaman içinde alın bölgesinde yer çekimi etkisi, genetik ve çevresel faktörler, yaşın etkisiyle kırışma ve alın bölgesinin hacminde azalma olur.
Çok sık olarak alında mimik çizgisi yapmak da alın bölgesindeki çizgilerin derinleşmesine neden olur. Bu çizgileri geçirmenin en iyi yöntemi ise alın dolgusu yöntemidir.
Alın bölgesindeki kırışıklıklardan bu işlem ile tamamen kurtulmak mümkündür. İşlem sayesinde alın bölgesi daha yuvarlak olur ve profilden bakılınca göz ve burunla daha iyi uyum sağlar.
Alın şekillendirmek için alın dolgusu işlemi de yapılır. Örneğin erkeklerde alın bölgesinin çökük şekilde olmasından hoşlanılmaz. Alın bölgesinin sağ ve sol köşesinde ovallik olması erkeklerin daha maskülen görülmesini sağlar. Alına yapılan dolgu işlemi ile bu görünüm elde edilir. Alın bölgesinin daha estetik görünmesini isteyen kişiler de alın dolgusunu tercih etmektedir.
Alın Dolgusu Nasıl Yapılır?
Yaş ilerlemesi ile birlikte vücutta üretilen hyaluronik asit miktarı düşer ve bu durum da alın bölgesi gibi çeşitli bölgelerde kırışma ve ince çizgi oluşmasına sebep olur. Dolgu işleminden önce hekim tarafında detaylı muayene ve testler yapılarak kişinin bu işlem için uygun olup olmadığı belirlenir. Ardından işlem yapılacak kişiye ne kadar dolgu uygulanacağı belirlenerek tedavi planı yapılır.
Alın dolgusuyla vücutta üretimi eksilen hyaluronik asit deri altına enjekte edilerek işlem yapılır. Bu asidin su tutma ve cildi dolgunlaştırma özellikleri vardır. Dolgu ömür boyu kalıcı bir işlem değildir. 1.5 yıl kalıcılığı bulunur. Alın dolgusunun etkisi geçince yenilemek gerekir.
Alın dolgusunun uygulamasından sonra ciltte hafif kızarıklık ve kaşınmalar olabilir. Bunlar bir süre sonra geçmektedir. AIın dolgusu basit, ameliyatsız, pratik ve güvenilir olan bir işlemdir. Alın dolgusunu hem kadın hem de erkekler için uygulanabilen bir işlemdir.
Hyaluronik asit yerine alın dolgusunun işleminde kişinin kendi vücudundan alınan fazla yağlar da kullanılabilir. Liposuction ile fazla yağlar alınarak alın bölgesine enjekte edilir.
Bu işlem için genellikle basen ve karın gibi bölgelerden alınan yağlar kullanılır. Alın dolgusunun işlemi öncesinde kişiye anestezik kremler veya lokal anestezi uygulanacak bölge uyuşturulur.
Bu sayede işlem esnasında kişi hiç acı hissetmez. Kadınlarda 1 ml dolgu yeterli olurken erkeklerin derisi daha kalın olduğu için 2 ml kadar dolgu uygulanması yeterli olmaktadır. Yine de bu miktarlar kişiden kişiye ve cilt yapısına göre değişkenlik göstermektedir.
Dolgu kısa süren bir işlemdir ve işlem sonunda kişi sosyal yaşamına hemen dönebilir. Dolgu işlemi yaklaşık 15 dk. kadar sürer. İşlem sonrasında iyileşme süreci yoktur. Alın dolgusunun işleminden sonra ilk seanstan itibaren sonuçlar fark edilir.
Alın Dolgusu Kimlere Uygulanır?
-Eğer kişi kaşlarını yukarı kaldırmayıp hiç mimik yapmasa dahi alın çizgileri belli oluyorsa alın dolgusunu yapılabilir.
-Kırışıklıkların çok ciddi şekilde arttığı ve dolgu uygulanamadığı durumlarda alın dolgusunun uygulanması tercih edilir. Bununla birlikte her alın çizgisi olan kişiye dolgu uygulanamaz.
Mimikler herkeste bulunur ve yüz kasları hareket ettikçe daha çok ortaya çıkarlar. Ancak kırışıklıklar fazla hale geldiyse ve toparlamak mümkün değilse dolgu işlemi ile kırışıkları giderilir.
-Alın bölgesinde hacim kaybı olan kişiler için dolgu uygulanabilir. Bu sayede kaybolan hacim geri kazanılır.
-Alın bölgesinde daha pürüzsüz ve parlak bir görüntü oluşur.
-Yaş, genetik faktörler ve çevresel faktörlere bağlı olarak gelişen kırışıklıkları ortadan kaldırmak için dolgu oldukça etkilidir.
-Herhangi bir kaza soncunda kemik yapısında düzensizlikler varsa alın dolgusuyla bu durum düzeltilir.
-Alın şekillendirme işlemleri için hem kadın hem de erkeklerde dolgu tercih edilebilir.
– Hamilelere, alnında yara ve enfeksiyon olan kişilere dolgu işlemi uygulanmaz.
Alın Dolgusunun Öncesi Bilinmesi Gerekenler
- Dolgu işlemi öncesinde diğer estetik işlemlerden önce de olduğu gibi en az 2 hafta öncesinde alkol ve sigara ürünlerini bırakmak gereklidir.
- İşlem öncesinde en az 1 hafta önce kan sulandırıcı ilaçlar, aspirin, çeşitli takviye gıdaların alınmasını bırakmak gereklidir.
- İşlem öncesinde ciltte makyaj ve ter olmaması gereklidir. Tüm bunlar işlem öncesi bilinmesi gerekenlerdir.
Alın Dolgusunun Sonrası Bilinmesi Gerekenler
- İşlem sonrasında ödemi kızarıklık, şişlik görülmesi normaldir. Alın bölgesine birkaç gün buz torbası uygulamak ödemin artmasını engeller.
- İşlem sonrasında bol su tüketilmelidir.
- İşlem sonrasında birkaç gün yüz üst yatmamak ve alın bölgesine baskı yapmamak gereklidir.
- Alkol ve sigara tüketmemek gereklidir
- Hamam ve sauna gibi ortamlara girilmemelidir. Alın bölgesine kese ve peeling işlemleri ilk 10 gün boyunca yapılmamalıdır.
- İşlem sonrasında 1-2 gün güneşe çıkılmamalıdır. Çıkılacaksa da mutlaka bir şapka ile alın bölgesi korunmalıdır.
- Terlemeye sebep olacak fiziksel aktivitelerden bir hafta kadar uzak durmak gereklidir.
Alın Dolgusunda Hangi İşlemler Yapılır?
İşlem yapılırken çok ince uçlu iğneler kullanılır. Bu iğnelerin için hyaluronik asit kullanılır. Dolgu yapılırken hyaluronik asit kullanılacaksa işlem hastanede uzman hekim tarafından yapılır. Ancak dolgu esnasında kişiden alınan yağlar kullanılacaksa işlem mutlaka hastane ortamında gerçekleşmelidir.
Hyaluronik asit cildi dolgunlaştırır, pürüzsüzleştirir ve daha genç bir cilt görünümü sağlar. Hyaluronik asit uyuşturulan alın bölgesine cilt altına enjekte edilir. İşlemde hyaluronik asit direkt olarak cilt altına enjekte edildiği için etkisi kısa sürede görülür.
Alın Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürer?
İşlemin etkileri ilk seanstan itibaren görülür. Alın dolgusunun etkileri kişiden kişiye ve kullanılan dolgu malzemesinin kalitesine göre değişkenlik göstermekle birlikte genelde 9-18 ay arasında sürmektedir. Bu süre sonunda gerek duyulursa dolgu işlemi tekrar yaptırılabilir.
Alın Dolgusu Kalıcı Mı?
Dolgu işleminin kalıcılığı kişinde kişiye değişmekle birlikte en fazla 1,5 yıl kadar sürmektedir.
Alın Dolgusunu Yaptıranların Yorumları
- Alnımdaki kırışıklıkları geçirmek için her şeyi denedim ama nafile. Sonuç olarak korksam da alın dolgusu yaptırdım. Acısız bir şekilde kırışıklıklarımdan kurtuldum.
- Alın bölgem düz ve biraz içe doğru çöküktü. Hekimime danıştım. Alın dolgusu ile acısız işlem yapıldı ve şu anda alın şeklimden çok memnunum.
- Kaşlarımı kaldırınca kırışıklarım aşırı belli oluyordu. Bu durum beni çok rahatsız ediyordu. Alın dolgusu yaptırdım ve artık kırışıklıklarımdan eser kalmadı.
- Bir yaştan sonra kırışıklıklar için hangi kremi kullanırsam kullanayım etki etmedi. Hekimim beni cesaretlendirdi ve alın dolgusu yaptırdım. Kısa süren bu işlem ile aynı gün iş hayatıma döndüm ve sonuçlardan çok memnunum.
- Özellikle derin kırışıklıklarınız varsa çok fazla ürün denemek yerine korkmadan alın dolgusu yaptırın derim. Yaptıralı 3 ay oldu ve çok memnun kaldım. Hekimim benimle olan süreçte sürekli ilgilendi.
Alın Dolgusu Fiyatları 2024
İşlem için seçtiğiniz klinik, hekimin başarı oranı, kullanılan dolgu malzemesi ve kullanılan dolgunun kalitesi gibi çeşitli faktörler alın dolgusunun fiyatlarını değişken kılmaktadır. Alın dolgusu fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.